Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și secretar general adjunct PNL Diaspora, are o avere impresionantă. Printre altele, este asociat în cinci firme, una dintre ele deținând un coafor la Londra, promovat în țară de către Ana-Maria Prodan, nașa sa, scrie PressHub.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tânăra a locuit 15 ani în străinătate, este secretar general adjunct al PNL Diaspora, organizație condusă de europarlamentarul Rareș Bogdan, și fiica unui lider local liberal, tatăl său fiind subprefect al județului Ialomița.

A fost angajată în aprilie la la Ministerul Energiei pe funcția de consilier. După doar două săptămâni, s-a mutat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în funcția de consilier superior.

Anunțul revenirii în țară și al angajării la guvern a fost făcut chiar de Oana Babagianu într-o postare pe rețelele de socializare, în care i-a mulțumit lui Rareș Bogdan pentru sprijinul său.

Oana Babagianu are, potrivit declarației de avere, o avere impresionantă. Printre altele, ea deține 11 locuințe, dintre care două în Spania. Astfel, are împreună cu soțul său o casă la Madrid de 840 de metri pătrați și o casă de vacanță la Denia-Spania, de 250 de metri pătrați, la care este unic proprietar. Apartamentele din București au în total o suprafață de 570 de metri pătrați, la care se adaugă apartamente din Voluntari și Dudu-Ilfov.

De asemenea, deține un teren în Madrid în suprafață de 2.772 metri pătrați, un autoturism Range Rover, mai multe conturi, dividende de 856.286 de lei, dar și datorii. Cel mai mare credit este de 686.000 euro, la Caixa Bank.

Veniturile, destul de modeste, obținute anul trecut sunt de la trei companii din Urziceni, unde figurează ca director. Soțul său, Viorel Babagianu (a luat numele de familie al soției), director la o companie din Ialomița și la una din Londra, a completat veniturile familiei.

O firmă la care este asociată Oana Băbăgianu deține un coafor în Londra, promovat în România de impresara Ana-Maria Prodan, care i-a botezat copiii, mai scrie PressHub.

Citește integral articolul pe PressHub.