Un număr de 36 de pompieri români, cu nouă mijloace tehnice, continuă, sâmbătă, misiunea de stingere a incendiului în zona Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franţei, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Stingere incendiu de vegetatieFoto: Facebook/ Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta

Potrivit IGSU, citat de Agerpres, pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a intervenţiei, pompierii români intervin cu autospeciale de stingere şi o cisternă de 12.000 de litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere.

Misiunile executate de personalul modulului RO-GFFF-V constau în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse.

IGSU precizează că pompierii intervin în condiţii extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) şi vântul care suflă cu putere îngreunează intervenţia din teren a salvatorilor.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.