Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe românii care se află sau care intenţionează să meargă în Grecia că Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo pentru fenomene extreme care se vor înregistra în perioada 12-15 august, în special în regiunile din centrul, nordul şi vestul țării.

Concediu în GreciaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform sursei citate, precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir şi, parţial, în nordul Mării Egee.

Sâmbătă, sunt aşteptate ploi însoţite de vânt puternic şi căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia şi în insulele Ionice.

De asemenea, duminică, sunt prognozate ploi abundente, căderi de grindină şi furtuni în Tesalia, Macedonia centrală şi de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia şi insulele din nord-estul Mării Egee.

În cursul zilei de luni, 15 august, fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Greciei şi în insulele din nord-estul Mării Egee.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.