Mihai Moraru, primarul localității Ștefan cel Mare din județul Vaslui, se declară revoltat de avioanele militare care zboară deasupra comunei, susținând că din cauza acestora nu mai plouă. „Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat", a declarat edilul pentru "Vremea Nouă".

HotNews.roFoto: Hotnews

Locuitorii și autoritățile din Ștefan cel Mare spun că toată vară avioane de luptă staționate pe teritoriul României ar fi făcut manevre deasupra comunei lor și „au speriat ploaia”.

Primarul PSD Mihai Moraru este revoltat și susține că va trimite o adresă Ministerului Apărării pentru a cere ca avioanele să nu mai survoleze comuna:

  • “Ne-am săturat să tot fim chinuiți de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că acești piloți își bat joc de sătenii noștri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune. Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă, dacă ar fi așa, nu ar face acrobații în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul.
  • Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curți non-stop.
  • Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat.
  • Peste tot au căzut precipitații, numai la noi nu! I-aș întreba pe domnii de la MApN de unde au atât cherosen la dispoziție acești piloți și de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri? Ei nu fac antrenamente, ci figurație!
  • Eu vorbesc atât în nume personal, cât și în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război și de iminența izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu așa-zisele lor antrenamente. Poate să le facă și în altă parte. Noi la Ștefan cel Mare ne-am săturat”.