Trei trenuri de călători au acumulat întârzieri, vineri, după ce şoferul unui camion a forțat trecerea de cale ferată, rupând bariera, care s-a oprit în cabina camionului său. Potrivit CFR, zeci de șoferi încalcă zilnic, în mod conștient, regulile de circulație și semnalizarea de la trecerile la nivel cu calea ferată.

Tren al CFR CalatoriFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

CFR Infrastructură a publicat imagini în care se vede cum un camion trece peste calea ferată deși bariera era în coborâre, iar aceasta se oprește în cabina TIR-ului. Înainte de trecerea camionului care a rupt bariera, şi alţi şoferi au trecut peste calea ferată deşi erau aprinse luminile roşii care anunţă că urmează coborârea barierelor şi care obligă șoferii să oprească.

  • "Zeci de şoferi încalcă zilnic, în mod conştient, regulile de circulaţie şi semnalizarea de la trecerile la nivel cu calea ferată!
  • O astfel de dovadă a inconştienţei, de care dau dovadă participanţii la traficul rutier, a fost surprinsă astăzi, la trecerea la nivel situată pe intervalul de staţii Bucureşti Băneasa – Pantelimon, km 11+076, în zona Petricani, în jurul orei 10.38!
  • Conducătorul TIR-ului ignoră culoare roşie şi loveşte braţul barierei, provocând automat nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel!”, este mesajul postat pe Facebook de CFR Infrastructură.

Potrivit companiei, în urma incidentului au acumulat deja întârzieri trei trenuri de călători: IR 1928, IR 11683, IR 1582.

CFR mai spune că a transmis Poliţiei imaginile, pentru identificarea șoferilor.