​Un român condamnat la închisoare în Marea Britanie în cazul morții a 39 de migranți vietnamezi găsiți asfixiați într-un camion, în 2019, a fost prins miercuri în București.

Tirul cu incarcatura macabra din WatergladeFoto: Captura YouTube

Conform Poliției Române, este vorba despre un bărbat de 48 de ani urmărit internațional, la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare pentru omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

Bărbatul - Marius Mihai Drăghici - a fost audiat de un procuror al Parchetului Curții de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, pentru a fi extrădat în Marea Britanie.

Cadavrele a 39 de oameni, printre care 8 femei și doi adolescenți de 15 ani, au fost găsite la bordul unei remorci în zona industrială Grays, din estul Londrei, în 23 octombrie 2019. Containerul provenea din portul belgian Zeebrugge. Victimele au murit din cauza căldurii și a lipsei de oxigen din spațiul închis al containerului, unde au fost ținute aproape 12 ore.

Multe dintre victimele tragediei proveneau dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, unde familiile acumulează datorii de mii de dolari pentru a-și trimite pe căi clandestine un membru în Marea Britanie, în speranța că acesta va găsi un loc de muncă bine remunerat.