​Doi români au fost răniți grav într-un accident produs în Bulgaria în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România. Al treilea era, potrivit presei locale, ucrainean, iar doi dintre ocupanții vehiculului au decedat.

Mașină a poliției bulgareFoto: DreamsTime

Potrivit MAE, în accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

„Reprezentanții Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităților competente locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentanții poliției și cu cei ai unității medicale din Bulgaria unde sunt spitalizați cei doi cetățeni români răniți. Din informațiile obținute de la reprezentanții spitalului, cele două victime, cetățeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenței medicale specifice”, arată MAE.

De asemenea, MAE informează că autoritățile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

În weekend alti trei români au murit în Bulgaria după ce autocarul în care erau a produs un grav accident. Cinci români răniți au fost transferați la București. Șoferul autocarului, de cetățenie turcă, a fost reținut.

(foto articol: © Emil Djumailiev | Dreamstime.com)