​Cazul șocant de la Medgidia unde patru membri ai unei familii din Medgidia, între care o fetiță de 10 ani, au fost bătuți, stropiți cu benzină și incendiați, a pornit de la un conflict mai vechi între victime și agresori.

PolitiaFoto: Politia Romana

Cei trei bărbați care acum sunt arestați pentru tentativă de omor calificat fuseseră acuzați de victime că l-ar fi dus pe tatăl lor la cerșit în Italia.

Oamenii care în urma incidentului au ajuns cu arsuri grave la spital se întorseseră cu o zi înainte de la muncă din Spania. În acel moment, agresorii și-au pus în practică planul de răzbunare, după ce în prealabil i-au amenințat pe Tik Tok.

„Din datele pe care le avem până în prezent, se pare că a fost un conflict între persoanele vătămate și cei trei inculpați arestați preventiv în cauză. Aceştia l-ar fi folosit pe tatăl a două persoane vătămate la cersit, în Italia. Din cauza aceasta s-a născut o animozitate între cele două familii. Persoanele vătămate locuiesc undeva într-o baracă, o căsuţă improvizată, în Medgidia. Cu o zi înainte de incident veniseră din Spania de la muncă, o parte a membrilor familiei agresate. Aflând despre această informaţie, cei trei inculpaţi, tatăl și fiii săi s-au deplasat cu autoturismele personale la locuinţa improvizată a victimelor, înarmaţi cu diferite obiecte contondente, din spusele persoanelor vătămate, furci şi răngi metalice. Le-ar fi trimis şi nişte mesaje injurioase sau de ameninţare cu bătaia, pe Tik Tok. I-au lovit cu obiecte contondente. Le-au stropit cu un lichid inflamabil, probabil benzină şi le-au incendiat”, a declarat procurorul de caz, la Antena 3.

Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au stropit cu benzină patru persoane din Medgidia, printre care şi un copil în vârstă de 10 ani şi le-au dat foc în locuinţa acestora. Victimele au fost duse în stare gravă la spital.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi în noaptea de joi spre vineri, cu privire la faptul că la o locuinţă din municipiu a izbucnit un incendiu.

“Din cercetări a reieşit faptul că, pe fondul unui conflict anterior, în noaptea de 4/5 august, în jurul orei 2.00, la domiciliul unei femei, de 44 de ani s-ar fi deplasat mai multe persoane, care ar fi pătruns în curte şi în locuinţă, unde ar fi început să o lovească pe aceasta şi pe membrii familiei sale. Mai mult, după agresiunile fizice, persoanele în cauză le-ar fi stropit cu benzină pe victime, ulterior dându-le foc, după care autorii ar fi părăsit locaţia”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind vorba de o fată de 10 ani, care prezenta arsuri de gradul 1 şi 2, o femeie, de 44 de ani, care prezenta arsuri de gradul 2 şi 3, şi 2 bărbaţi, de 41, respectiv 42 de ani, care prezentau leziuni traumatice şi arsuri.

IPJ a precizat că în cazul bărbatului de 42 de ani, medicul legist a concluzionat faptul că leziunile produse i-au pus viaţa în pericol.