Doi turişti s-au înecat, luni, la Eforie Nord, ei fiind scoşi din apă de către salvamari, dar nu au mai putut fi salvaţi de cadrele medicale care le-au acordat primul ajutor, scrie News.ro. Unul dintre cei doi era la rândul său salvamar şi intrase în mare pentru a-l ajuta pe celălalt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că două persoane au fost scoase din mare de către salvamari, în Eforie Nord, în zona Hotelului Citadel. Acolo au intervenit un echipaj SMURD, echipajul care deserveşte şenilata din Eforie şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean.

Întrucât cele două persoane se aflau în stop cardio-respirator, cadrele medicale au început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, a fost constatat decesul acestora.

Victimele sunt un bărbat de 28 de ani din Ialomiţa şi un alt bărbat, de 48 de ani, din Dâmboviţa.

  • UPDATE: Bărbatul de 48 de ani, din Târgovişte, lucra ca salvamar şi a intrat în mare să-l salveze pe turistul de 28 de ani din Ialomiţa, dar din cauza mării agitate nu l-a putut aduce la mal.

Tot luni, un tânăr de 22 de ani s-a înecat la Saturn.

Salvamarii avertizează că marea este agitată, curenţii sunt puternici şi îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze în larg.

Alţi patru turişti au fost salvaţi din valuri

„Marea şi-a luat, azi, tributul: trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost scoase din valuri de turişti şi de salvamari şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele noastre. Vă rugăm, respectaţi indicaţiile salvamarilor! Nu intraţi în mare dacă steagul roşu este arborat, indiferent cât de buni înotători consideraţi că sunteţi!”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al ISU Constanţa.

În postare se mai menţionează că salvamarii au arborat încă de duminică steagul roşu, ceea ce înseamnă că scăldatul e interzis, din cauza valurilor mari şi curenţilor puternici, scrie Agerpres.