​Șoferul autocarului românesc implicat în accidentul din Bulgaria a fost reținut de autoritățile din țara vecină, iar procurorii cer arestarea sa. Șoferul este un cetățean turc.

Autocar implicat în accidentFoto: Facebook - SOZ media

El este acuzat de omor prin imprudență, după ce în accidentul pe care l-a provocat și-au pierdut viata patru persoane, trei români și un cetățean turc.

„Am strâns suficiente probe, le-am analizat şi am decis că avem destule indicii care dovedesc vina persoanei care va fi pusă sub urmărire penală pentru infracțiunea săvârșită. Este vorba de șoferul autobuzului românesc, cetățean turc, reținut pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență și de nerespectare a legislației rutiere”, a declarat procurorul bulgar care se ocupă de caz, potrivit stirileprotv.ro. ​

Procurorul spune că, fiind vorba despre un cetăţean dintr-o țară care nu este membră a Uniunii Europene, există pericolul ca suspectul să se sustragă urmăririi penale. Prin urmare, luni va cere arestarea lui.

Cinci români răniți în accidentul din Bulgaria sunt internați în stare gravă, dar stabilă, la Spitalul Floreasca din București. 3 sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții, iar 2 sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

Zece cetăţeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Târnovo, nevătămaţi, au intrat sâmbătă seara pe teritoriul României, fiind transportaţi cu un alt autocar al aceleaşi firme de transport, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat de presă, al doilea şofer al autocarului, cetăţean român, a fost audiat în calitate de martor şi va reveni în România, fie în această noapte, fie în cursul zilei de duminică.