Doi traficanţi care vindeau droguri în București au fost trimişi în judecată de DIICOT, unul dintre ei urmând să răspundă şi pentru moartea unui consumator în urma unei supradoze de oxicodonă.

DroguriFoto: diicot.ro

DIICOT a anunţat joi că a trimis în judecată doi bărbaţi, unul dintre ei în arest preventiv, pentru trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată în forma agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc şi de mare risc, conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Conform procurorilor, în 11 februarie unul dintre traficanți a vândut victimei 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate, o zi mai târziu victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Floreasca, iar în 28 februarie a murit. Cauza decesului a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee.

În cazul celui de-al doilea traficant trimis în judecată, procurorii DIICOT spun că pe 26 martie 2019 acesta a condus prin București în timp ce se afla sub influența drogurilor. El a fost prins conducând sub influența drogurilor și în 6 aprilie 2021. Atunci, s-a urcat la volan deși avea permisul suspendat.

Dosarul a fost trimis de DIICOT Tribunalului București.