Piloții companiei germane Lufthansa au votat duminică, cu o largă majoritate în favoarea unei acțiuni sindicale, amenințând cu noi perturbări ale curselor în timpul sezonului aglomerat de vară, transmite Reuters.

Avion LufthansaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi imense pe aeroporturile importante din Europa, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele impuse de pandemia de COVID-19.

Faptul că peste 97% dintre piloții transportatorului aerian german vor să protesteze nu înseamnă neapărat că va avea loc o grevă, dar a fost un semnal pentru angajator că trebuie ia măsuri constructive, a declarat Marcel Groels, membru al consiliului de administrație al sindicatului piloților Vereinigung Cockpit.

"Arătăm că suntem pregătiți să discutăm", a adăugat Marcel Groels.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriane Lufthansa a declarat că respectă rezultatele votului și că speră într-o soluție constructivă la masa negocierilor.

Ce vor piloții de la Lufthansa

Sindicatul Vereinigung Cockpit cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru piloții săi și o compensare automată a inflației după aceea.

De asemenea, dorește o structură salarială uniformă pentru tot personalul companiilor aeriene ale grupului Lufthansa, care include compania principală Lufthansa, precum și filialei low-cost Eurowings.

Lufthansa a fost deja zguduită miercuri de o grevă a personalului de la sol, care a obligat compania să anuleze peste 1.000 de zboruri.