Operatorul regional de apă Hidro Prahova a oprit duminică furnizărea apei potabile în staţiunile de pe Valea Prahovei, ca urmare a problemelor cauzate la captările de apă pe fondul fenomenelor meteo extreme din cursul nopţii,, scrie Agerpres. De asemenea, patru localități din Prahova nu au curent, după ce mai multe linii de tensiune și puncte de transformare au fost afectate de vremea rea.

Pe Valea Prahovei - SinaiaFoto: CNAIR

UPDATE: Furnizarea apei potabile, oprită duminică dimineaţă timp de mai multe ore în oraşele Sinaia, Buşteni şi Azuga din cauza viiturilor care au afectat captările de apă, a fost reluată la Buşteni şi Azuga, anunţă compania de apă. Pe de altă parte, în oraşul Comarnic locuitorii din alte trei cartiere nu sunt alimentaţi cu apă.

În Comarnic, furnizarea apei fusese sistată, duminică dimineaţă, în cartierul Podul Vadului din cauza lipsei de curent la Staţia de pompare care alimentează întreaga zonă.

-------

Conform unui anunţ postat pe pagina de Facebook a operatorului, furnizarea apei va fi oprită la Azuga, dar şi în Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor şi Platou Izvor) şi Buşteni (cartierele Zamora şi Poiana Ţapului), din cauza condiţiilor meteo extreme care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanţi.

Sistarea apei potabile se va menţine până la decolmatarea captărilor respective.

În cursul nopţii a fost valabil un Cod roşu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină în localităţile, Breaza, Sinaia, Comarnic, Buşteni, Brebu, Valea Doftanei, Cornu, Azuga, Sotriile, Proviţa de Sus, Adunaţi, Secăria şi Talea.

Pentru aceste localităţi a fost emis mesaj RO-ALERT.

Patru localități nu au curent electric

Peste 3.500 de consumatori din patru localităţi care s-au aflat sub Cod roşu de vreme rea nu beneficiază, duminică dimineaţă, de alimentare cu electricitate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, au fost afectate trei linii de medie tensiune şi 30 puncte de transformare, astfel că 3.590 consumatori din Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos nu au curent electric.

În teren acţionează echipe ale operatorului de energie electrică pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în cursul nopţii, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei de pe carosabil la Sinaia şi Comarnic şi pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe un autoturism în Azuga.