Polițiștii locali din Constanța au depistat în Stațiunea Mamaia, în zona Summerland, două autoturisme care aveau demontate plăcuțele de înmatriculare. Acestea erau staționate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător și cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare, potrivit Primăriei Constanța

MamaiaFoto: Hotnews

Cei doi turiști veniți în vacanță în stațiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi niște bani, neachitănd taxa de parcare. Dar cum nu au vrut să primească nici amendă pentru acest lucru și-au scos numerele de înmatriculare. Din nefericire pentru ei, însă, polițiștii locali au procedat la identificarea acestora și i-au sancționat contraventional cu suma de 500 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr.123/2021.

Pentru unul dintre contravenienți s-a dispus și măsura ridicării și transportării autovehiculului în parcul auto al municipalității situat pe strada Caraiman, nr.1.

Așadar, conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi - 60 de lei.

Celălalt conducător auto s-a prezentat la mașină, fapt pentru care nu s-a mai dispus măsura complementară de ridicare.

Pentru ca astfel de incidente să nu strice vacanța nimănui, vă rugăm să efectuați plata parcării!, mai scrie Primăria constănțeană în comunicat.