Procurorii DNA au pus sechestru asigurator asupra unui apartament din orasul Baia Mare, apartinandu-i fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, sustin surse judiciare, citate de Mediafax. In toamna anului trecut, postul public de televiziune a difuzat imagini care se presupune ca ar surprinde momentul in care Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii la acea data, primea un plic cu mita de la Ioan Avram Muresan, la randul sau fost ministru al Agriculturii. Banii ar fi provenit de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, care ii cerea, in schimb, lui Remes, sa il ajute sa castige o licitatie.

In respectiva locuinta, care ar valora aproximativ 60 de mii de euro, functioneaza, in prezent, o firma a fostului demnitar.

In cazul in care se va dovedi ca Decebal Traian Remes a primit mita, apartamentul sau va putea fi vandut, din pretul de vanzare al acestuia urmand sa fie retinuti cei 15 mii de euro, in conditiile in care legea prevede ca mita sa poata fi recuperata si confiscata.