O grupare de români a înşelat cel puțin 114 persoane din Polonia, Elveția, Portugalia, Germania și Grecia, prin postarea de anunţuri fictive pe internet, prejudiciul fiind de 3 milioane de euro, conform DIICOT.

DIICOTFoto: Agerpres

Ancheta în dosarul de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălarea banilor a fost declanșată în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Spania.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de DIICOT, o grupare formată din mai mulţi români a fost implicată în postarea pe internet de anunţuri fictive, pentru inducerea în eroare a mai multor persoane, până în prezent fiind identificate 114 victime din Polonia, Elveţia, Portugalia, Germania şi Grecia. Pentru obținerea sumelor de bani, au fost deschise conturi bancare, care au fost ulterior folosite pentru transferurile de bani.

În acest caz a fost provocat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urmă două săptămâni, procurorii au făcut şase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor acestei grupări, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălarea banilor. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate diferite sisteme informatice, mai precizează DIICOT.