​Peste 100 de participanți din industrie și servicii de la companii mijlocii și mari au fost prezenți la webinarul interactiv pregătit de Goodwill Consulting despre finanțări pentru asigurarea eficienței energetice. Prezentatorii din cadrul webinarului, Gălățan Răzvan - director operațional și Toth Alexandru - director investiții majore, au oferit informații esențiale despre două programe: Planul Național de Redresare și Reziliență - PNRR C6 I5 – Eficiența energetică în sectorul industrial și Programul Operațional Infrastuctură Mare (POIM) – Eficiență Energetică.

Răzvan Gălățan, Goodwill ConsultingFoto: Goodwill Consulting

Pe lângă cele două programe au fost prezentate principalele servicii oferite de Goodwill Consulting și s-a răspuns timp de aproape 1 oră la întrebările celor prezenți.

Gălățan Răzvan despre miza celor două programe: „Eficiența energetică este fără doar și poate unul din cele mai populare subiecte din acest moment. Situația internațională se reflectă direct și asupra contribuabililor din România. Prin aceste 2 programe se pot accesa până la 1.700.000 euro pentru înlocuirea echipamentelor vechi, montarea de panouri fotovoltaice, sisteme de monitorizare a consumului sau de ce nu, pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor unde companiile activează. Expertiza noastră dobândită în 14 ani și serviciile integrate care includ atât partea tehnică de audit energetic sau furnizarea de panouri fotovoltaice, cât și scrierea și implementarea completă a proiectelor este principalul atu care ușurează pregătirea proiectelor pentru beneficiari.

Ne propunem să rămânem în continuare un partener de încredere, cu servicii integrate și pentru partea tehnică, dar și consultanță de la A la Z și ofertare panouri fotovoltaice. Echipa noastră stă la dispoziția fiecărei companii interesate, în fiecare județ din România și la fiecare dintre cele 9 birouri regionale”.

Detalii PNRR C6 I5 - Eficiență energetică în sectorul industrial

  • Stadiu: proiectele se depun până pe 31.08.2022Finanțare: max. 1.200.000 €
  • Eligibilitate: IMM-uri, întreprinderi mari, microîntreprinderi
  • Intensitate: max. 65%
  • Cheltuieli eligibile: instalaţii/echipamente specifice pentru întreprinderi din industrie, înlocuirea echipamentelor vechi, construcţii aferente procesului industrial.

Detalii POIM - Eficiență energetică

  • Stadiu: se află în consultare publică
  • Finanțare: min. 50.000 € - max. 500.000 €
  • Intensitate: max. 65%
  • Eligibilitate: IMM-uri, întreprinderi mari, înființate până la data de 31.12.2021 (inclusiv)
  • Cheltuieli eligibile: investiții în măsuri de eficiență energetică și de reducere a consumurilor, echipamente/utilaje/dotări specifice - înlocuirea echipamentelor vechi, surse regenerabile de energie (panouri fotovoltaice, eoliene), investiții pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Goodwill Consulting vine în sprijinul antreprenorilor încă din anul 2008. De-a lungul anilor serviciile s-au diversificat de la fonduri nerambursabile la proiectare, soluții energie regenerabilă, consultanță în achiziții publice, obținere credite bancare și non-bancare, obținere fonduri de investiții, analize de piață și analize financiare, internaționalizarea afacerii în Ungaria, iar din 2020 automatizarea proceselor prin roboți UiPath.

Contact: www.gwconsulting.ro, tel. 0264 484 776

Dorești să aplici pentru finanțare? Solicită consultanță gratuită prin completarea formularul de pe site.

Articol susținut de Goodwill Consulting