Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine din cauza primarului general Nicușor Dan, a susținut vineri, într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea. Fostul edil, în prezent ministru al familiei, îl acuză pe Nicușor Dan că a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea. Firea aminteşte că, în anul 2019, consilierii generali au aprobat un amplu proiect de reabilitare a parcului istoric Grădina Cişmigiu, însă acesta a fost blocat în instanță de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul condusă la vremea respectivă de Nicuşor Dan.

Gabriela Firea Foto: Guvernul Romaniei
  • ”Actualul primar general este principalul responsabil pentru cum arată acum Grădina Cișmigiu, un parc monument-istoric. În peste 168 de ani, Cișmigiu a fost un motiv de mândrie pentru bucureșteni, un ideal loc de relaxare pentru toate vârstele, întâlniri romantice de neuitat sau chiar mici escapade pentru liceeni aventuroși. După ani de zile, Cișmigiu avea nevoie de reabilitare, care a și fost aprobată de consilierii generali în 2019, dar a fost blocată cu scandal de Asociația Salvați Bucureștiul, condusă atunci de Nicușor Dan!”, a scris Firea pe Facebook.

Ea acuză lipsa oricăror măsuri în mandatul lui Dan, precizând că nu e nevoie de prea mulți bani la buget ca să pui câteva flori, să tunzi iarba, să speli și să faci reparații.

  • ”Imaginile din parcul pe care Nicușor Dan îl vede din birou sunt atât dezolante încât rețelele de socializare sunt pline de critici. Toată țara știe că lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte și murdare, aleile neîngrijite, iarba este uscată și necosită, copacii uscați și netoaletați, cu unele crengi care pot cădea oricând peste oameni, florile sunt o raritate, chioșcurile sunt dărâmate, cu bucăți șubrede, iar părinții își expun copiii la tot felul de pericole în locurile de joacă. Cine mai are curajul să-și ducă acolo copilul”, a mai scris Firea.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunţat, joi, că în urma controlului realizat în Parcul Cişmigiu, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional compania Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din Parcul Cişmigiu şi cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor privind impactul asupra mediului.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a aplicat o amendă de 4.000 de lei pentru starea mobilierului din parc, scrie news.ro.

În plus, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, dar mai ales că şi în prezent în parc sunt condiţii igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei.