Un tânăr fără experienţă şi fără echipament a solicitat ajutorul salvamontiştilor din Argeş joi seară, după ce grupul cu care era pe un traseu din Munţii Făgăraş l-au lăsat în urmă pentru că era epuizat şi nu putea să continue deplasarea de la Bâlea spre Vârful Moldoveanu. Bărbatul le-a povestit salvatorilor că ceilalţi patru tineri cu care a pornit pe munte nu au experienţă şi nici lanternă. Salvamontiştii îi caută acum pe cei patru.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Salvamont Argeş a fost alarmat în această seară prin Dispeceratul Naţional Salvamont, de un tânăr de 21 ani, epuizat fizic şi fără lanternă, în traseul principal de creastă al munţilor Făgăraş, la două ore de mers de la zona La trei paşi de moarte. Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000”, a transmis, joi seară, Salvamont Argeş.

Sursa citată a precizat că, odată ajunşi la victimă, salvatorii montani au aflat că grupul este format din 5 tineri cu vârste între 19 şi 28 ani, notează news.ro.

”Patru dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu, deşi niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte. Au plecat din Bâlea la orele 13.00, cu gândul de a ajunge pe Vârful Moldoveanu şi să se şi întoarcă”, au mai transmis salvatorii.

Potrivit acestora, cel epuizat fizic a fost lăsat în urmă, cu folie de supravieţuire pe el. El va fi coborât de alţi doi salvatori din Baza Cota 2000.

”Ceilalţi salvatori continuă până la Cabana Podragu în ideea de a-i găsi şi recupera pe ceilalţi 4 tineri”, au mai transmis salvamontiştii.