Arhiepiscopia Tomisului a anunţat sâmbătă seară pe Facebook că Dumnezeu a ascultat rugăciunile Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, şi a preoţilor care au făcut o slujbă, vineri, pentru ploaie, pe un câmp din comuna Valu lui Traian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul Arhiepiscopiei Tomisului de sâmbătă seară a venit însoţit de o poză care arăta că în judeţul Constanţa a plouat.

Sâmbătă dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni pentru Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea continentală, valabil între 14:00 şi 22:00.

Postarea a strâns rapid mai multe aprecieri şi comentarii, internauţii spunând că rugăciunile preoţilor din Constanţa au adus ploaie şi în Bucureşti.

Vor mai fi slujbe anti-secetă

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a rugat, vineri, pentru ploaie, pe un câmp din comuna Valu lui Traian. El a precizat că aceste rugăciuni vor continua şi săptămâna viitoare.

“Cu toţii să avem rugăciune stăruitoare către Dumnezeu să ne căim pentru păcatele noastre, să cerem milă şi ajutor de la Dumnezeu, ne rugăm necontenit să aducă aceste rugăciuni mila lui Dumnezeu asupra noastră şi asupra tuturor credincioşilor noştri şi pământul să-şi dea ofranda sa”, a transmis cu acest prilej ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopului Tomisului se va mai ruga pentru ploaie, luni, în comuna Cumpăna. El a îndemnat preoţii şi stareţii din eparhie să se roage pentru ploaie.

Ministerul Agriculturii: Orice am face pentru binele ţării e binevenit

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că este de acord cu slujbele religioase pentru combaterea secetei, organizate de către Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, şi de preoţi din Dobrogea.

Daea susţine că “orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea aceasta pe care o avem în ţară”.