Un turist străin care a urcat pe munte cu un grup numeros de persoane a murit, sâmbătă, după ce a fost lovit de trăsnet, în Masivul Bucegi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Salvatorii montani ajunşi la locul incidentului nu au putut face nimic pentru el, Salvamont transmiţând că cel mai probabil bărbatul a murit pe loc, scrie news.ro

Potrivit oficialilor Salvamont Buşteni, turistul a urcat pe munte într-un grop format din peste 20 de persoane. Ajunşi pe Creasta Bucşoiului, turiştii au fost surprinşi de o furtună. Un prim trăsnet a lovit chiar în apropierea grupului, în timp ce al doilea trăsnet l-a lovit pe bărbat

„Îngroziţi, ceilalţi au fugit încercând sa se pună la adăpost şi au sunat după ajutor. O echipă de salvatori a plecat imediat la locul accidentului, dar din păcate pentru victimă era prea târziu ca sa se mai facă ceva. Probabil a murit pe loc”, transmit salvatorii montani din Buşteni.

Duminică dimineaţă daca vremea va fi favorabilă, salvamontiştii vot încerca să preia, cu ajutorul unui elicopter, trupul neînsufleţit.