Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează șoferii din România să aibă grijă de unde își cumpără roviniete, pentru că autoritatea a depistat un site care nu este autorizat să vândă astfel de produse, care practică prețuri și de trei ori mai mari.

RovinietaFoto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere
  • „CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro.
  • Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei sau pe portalul CNAIR”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

CNAIR spune că site-ul care nu este autorizat pentru vânzarea taxei de drum practică o „taxă de serviciu” care triplează prețul final pentru vinietă în cazul celei pentru 7 zile.

  • ”În același timp, subliniem faptul că, la achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.
  • De exemplu, pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă taxa de serviciu”, mai precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CNAIR susține că nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor site-uri neautorizate.