Ionuţ-Valeriu Andrei, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor și absolvent al Colegiului Național de Apărare, este noul director general al Companiei Naţionale „Loteria Română”, anunță News.ro.

Loteria de VaccinareFoto: DreamsTime

„Ionuţ-Valeriu Andrei este noul director general al Companiei Naţionale "Loteria Română" S.A., începând din data de 07.07.2022, fiind numit în această funcţie în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 06.07.2022”, a anunțat instituția într-un comunicat remis presei.

Acesta afirmă că Ionuţ-Valeriu Andrei are „o experienţă importantă atât în administraţia publică, în perioada august 2017 – noiembrie 2019 a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale unde s-a ocupat în special de coordonarea proiectelor de digitalizare, cât şi în mediul privat, ca project manager”.

El a absolvit Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii Bucureşti şi Programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională Securitate şi Bună Guvernare în domeniul Ştiinţelor Militare, Informaţii şi Ordine Publică din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

„Mă onorează faptul că mi s-a încredinţat mandatul de director general al Loteriei Române, o instituţie a statului cu o importantă tradiţie şi o istorie pe măsură, unul dintre cele mai cunoscute şi de succes branduri româneşti. Îmi plac provocările profesionale şi îmi doresc să contribui la dezvoltarea companiei şi să venim cu noutăţi care să răspundă aşteptărilor jucătorilor”, a declarat Ionuţ-Valeriu Andrei despre numirea în funcție.

Potrivit declarației sale de avere din 2022, publicată după ce a fost numit consilier în cadrul Ministerului Muncii, noul șef al Loteriei Române deține alături de soția sa 4 terenuri intravilane în București, 4 apartamente în sectorul 6 și o casă de locuit în sectorul 1.

El a declarat venituri de la mai multe firme și asociații private în timp ce soția sa este angajată la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.