Un autocar cu peste 50 de turiști din Polonia a fost implicat înt-un accident pe raza localității Moisei, județul Maramureș. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, transmite eMaramureș. Șapte turiști și șoferul, care a fost resuscitat la fața locului, au fost spitalizați, potrivit IGSU.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

UPDATE: Opt cetăţeni polonezi - şapte turişti şi şoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 18, din comuna Moisei, au fost spitalizaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc din Borşa, a informat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres.

„Opt persoane au fost transportate la spital. Restul persoanelor implicate în eveniment au fost preluate de un autocar pus la dispoziţie de autorităţile locale, urmând a fi cazate la o pensiune din zonă”, a precizat IGSU.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, şoferul polonez al autocarului a necesitat resuscitare, fiind găsit de către echipajele de intervenţie ajunse la faţa locului în stare de inconştienţă.

Reprezentantul ISU Maramureş a precizat că în autocar se aflau în total 51 de cetăţeni polonezi.

Şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unei case, au confirmat autoritățile.

-----------------------------------

Potrivit primelor informaţii, autocarul plin cu turşti din Polonia a intrat într-o casă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 18, în zona localității Moisei, județul Maramureș, conducătorul unui autocar a pierdut controlul volanului și a intrat în gardul unei case. În urma impactului mai multe persoane acuză dureri, fiind investigate medical la fața locului, nu se cunoaște momentan numărul exact al acestora. Din acest motiv, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției.