​​O zi banală pentru alții, dar plină de trăiri pentru tine. O zi monotonă pentru prietenii tăi, dar de referință pentru tine. O zi ca oricare alta pentru colegii tăi, dar memorabilă pentru tine. Poate cea mai frumoasă zi. Ziua unui început. Sau ziua când ați băut un ceai împreună. Prima întâlnire, ori ziua nunții. O experiență unică. Cum o poți aniversa? Prin experiențe memorabile, originale, personalizate, de neuitat pe care le găsești pe Complice.ro. Iar vara aceasta, Complice.ro sărbătorește cuplurile cu experiențe de neuitat. Întreaga ofertă aici.

​5 idei nonconformiste pentru atunci când ai ceva de sărbătoritFoto: Complice.ro

"După 2 ani de restricții, petreceri online și nunți amânate, în această perioadă avem multe solicitări de cadouri pentru nuntă ori pentru aniversarea relației. Cadouri pentru cupluri, pentru nași ori pentru miri. Ceva altfel. Fără coșuri tradiționale, bijuterii ori sfeșnice argintate. Cuplurile își doresc să se surprindă, să se sărbătorească inedit și se orientează către experiențe pline de aventură, plimbări cu mașini de epocă, zbor cu elicopterul, melodii personalizate, poezii unicat ori cine gătite de un private Chef", precizează Oana Pascu, fondator Complice.ro, curator și furnizor de experiențe pentru persoane fizice și companii.

Studiile confirmă că aniversările în cuplu mențin fericirea în relație, micile ritualuri amintesc de ce ați pornit la drum împreună, întăresc relația și creează amintiri durabile. Totuși, viața de zi cu zi confirmă că, dacă la începutul drumului în doi sărbătorim fiecare etapă, prag, moment, odată cu trecerea anilor nu mai știm nici ce cadouri să ne luăm, nici cum să ne surprindem, nici cum să marcăm cât mai inventiv cei 3, 10 ori 25 de ani împreună.

Cum poți face din aniversarea ta o zi de neuitat? Tot ce trebuie să faci este să apelezi la un complice. Iată mai jos 5 idei concrete pentru a face din această zi plină de semnificații, o amintire specială.

Cina aniversară tradițională, reinventată

În primul rând, tradiționala cină aniversară din fiecare an, anul acesta poate arăta așa:

Cu câteva zile înainte, te sună un Chef renumit pentru a stabili rețeta pe care urmează să o pregătească în data și la ora stabilită, chiar în bucătăria voastră. Când este ziua aniversarii, Chef- ul va aduce și va pune la dispoziție toate ingredientele necesare rețetei stabilite, decoruri, condimente, vase și ustensile speciale precum blender, mixer și o sticla de vin perfect potrivită cu meniul pe care îl veți savura. Desigur, dacă doriți, Chef-ul acceptă cu drag ajutor in bucătărie si vă răsplătește cu secrete utile și interesante.

Sau… cina de anul acesta poate fi una festivă și sofisticată, într-un restaurant de renume. Creveți, scoici, calamari, fripturi speciale, aperitive festive, deserturi delicioase, totul acompaniat cu... o sticlă de vin ori șampanie, desigur. Și, ce zici dacă nici nu trebuie să conduci, să cauți loc de parcare sau taxi, ci veți ajunge la restaurant cu un Mustang de epocă?

O ieșire la munte cu ocazia celor 3 ani de căsătorie poate deveni memorabilă dacă este înlocuită cu 2 nopți romantice într-un glamping de lux, cu lumânări, șampanie, fondue și marsmallow. Pe scurt, vă cazați într-un igluu decorat cu lumânări și petale de flori, dotat cu șemineu, pat confortabil king size, terasă proprie, jacuzzi gonflabil, adică tot ceea ce este necesar pentru o cazare romantică de 5*.

Sau poate 2 nopți petrecute la conac sau la castel, ori, de ce nu, pentru o experiență chiar desăvârșită, o evadare cu autorulota unde vreți voi.

Evenimente aproape banale transformate în clipe speciale

Este demonstrat, să știți: o vacanță perfectă în doi sau o cină romantică sunt nelipsite din viața cuplurilor puternice și fericite.

Cafeaua la terasă și plimbarea de sâmbătă seara se pot transforma inedit într-o degustare de cafea și o evadare dintr-o camera misterioasă.

Ce simți când te pregătești să mergi la o astfel de întâlnire? Bucurie? Entuziasm? Atunci e clar, va fi o aniversare memorabilă.

Și cum nu se poate aniversare fără flori, ciocolată și vin, ce spuneți dacă anul acesta v-ați face singuri vinul în cadrul unui atelier de cupaje? Ori propria ciocolată in cadrul unui workshop privat de praline?

Nu dai greș cu o zi fără griji

Sau o zi aniversară altfel decât tradițională poate începe la răsăritul soarelui, când vă urcați în balonul cu aer cald, zburați și vă bucurați de priveliști minunate și de o experiență inedită. Apoi, ziua poate continua cu o relaxare deplină - un tratament SPA în doi și, la final, o cină romantică pentru ca amintirile momentelor trăite împreună să vă însoțească toată viața.

"Meodiile personalizate pline de semnificații și încărcătură emoțională sunt alegerea multor cupluri pentru aniversarea relației. La fel, atelierele private de cupaje, zborurile în tandem cu parapanta, plimbările cu un Mustang ori serile petrecute într-un cadru festiv, la un restaurant elegant, cu un meniu special. Fie că este vorba de o evadare într-o locație inedita, de o cină spectaculoasă ori o dedicație personalizată - toate acestea transformă ziua într-una memorabilă", a mai adăugat Oana Pascu.

Cercetătorii de la Universitățile Cornell și California au concluzionat, în urma unui studiu, că oamenii tind să-și piardă interesul asupra achizițiilor materiale pe parcursul timpului, dar sunt din ce în ce mai fericiți când își amintesc despre experiențele trăite. Ei cred că acest lucru se întâmplă pentru că ne obișnuim repede cu lucrurile fizice, așa că până și cea mai frumoasă mașină sau cel mai nou telefon devine ceva comun după o perioadă, în timp ce amintirile devin din ce în ce mai frumoase. Și acesta e poate cel mai bun motiv pentru a ne îmbogăți viața cu noi experiențe, și nu cu alte lucruri.

Articol susținut de Complice.ro