​O româncă este una dintre turistele ucise de rechini în apropiere de Hurghada, o stațiune populară de la Marea Roșie.

Statiunea HurghadaFoto: Flickr

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani.

Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Anterior, Ministerul egiptean al Mediului a declarat duminică că două femei au fost ucise într-un atac al rechinilor în apropiere de Hurghada, o stațiune populară de la Marea Roșie, unde mai multe plaje au fost închise de la incidentul de vineri, transmite AFP.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Ministerul a spus vineri că „orice activitate este interzisă timp de trei zile" pe plajele din sudul orașului Hurghada, în sud-estul Egiptului, într-un ordin emis de guvernatorul regiunii Mării Roșii, Amr Hanafi.

Ministerul nu a precizat naționalitatea victimelor, dar în ordinul său, guvernatorul a menționat „o turistă austriacă căreia un rechin i-a smuls brațul stâng".

Pe rețelele de socializare, numeroși utilizatori au distribuit o înregistrare video care arată o înotătoare în dificultate, cu apa din jurul ei înroșită de sânge.

Rechinii din Marea Roșie atacă foarte rar înotătorii, dacă aceștia se află în zonele desemnate ca sigure.