Un bărbat de 33 de ani a murit, sâmbătă seara, după ce a fost lovit de un fulger pe raza oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, iar un altul, de 37 de ani, a fost transportat la spital, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre un turist din Timişoara şi de un altul din Cluj-Napoca, care se aflau pe strada cu izvoarele de apă minerală pentru care este renumită staţiunea, au stabilit poliţiştii, potrivit Agerpres.

La locul solicitării au fost mobilizate un echipaj al Ambulanţei şi două echipaje SMURD, inclusiv cel de terapie intensivă mobilă.

Bărbatul de 33 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să îi declare decesul la locul solicitării. Echipajul TIM evacuează la UPU SMURD un alt bărbat de la locul solicitării, conştient şi stabil, posibil lovit şi el de trăsnet”, a informat ISU.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat pentru Agerpres că turistul decedat era din municipiul Timişoara, iar cel de-al doilea este din Cluj-Napoca.

Din primele cercetări a reieşit faptul că cei doi s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor din lemn în momentul în care au fost loviţi de fulger.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare cod portocaliu de vreme instabilă, vijelii şi averse torenţiale.