Meteorologii au emis joi prima avertizare Cod roşu de caniculă şi disconfort termic accentuat care vizează zone din şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, valabilă joi şi vineri.

CaniculaFoto: Freepik

Zonele afectate fac parte din judeţele judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, joi şi vineri, în zonele joase din aceste judeţe se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depăşi recordurile absolute ale perioadei.

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor fi 36...37 de grade.

Pe parcursul nopţilor temperaturile se vor menţine ridicate şi doar în orele dimineţilor se vor înregistra valori în general de 20-24 de grade.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi caniculară la Bucureşti, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în următoarele două zile, transmite Agerpres.

Pe parcursul zilei de joi, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă de 18...21 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vineri, vremea se va menţine caniculară, cu disconfort termic ridicat şi un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului va fi în creştere.

Cea mai mare parte a ţării se află sub avertizări de caniculă şi disconfort termic în următoarele două zile, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade.

Sursă foto: Dreamstime.com