Judecătoria Iași i-a cerut ziaristului Gabriel Gachi și publicației Reporter de Iași pe care o conduce să își dezvăluie sursele informațiilor, potrivit portalului instanțelor. Gachi a fost dat în judecată de directorul Spitalului de Neurochirurgie Iași, Lucian Eva, după o serie de dezvăluiri despre modul în care europarlamentarul Tudor Ciuhodaru pontează prezența în gărzi ca medic, scrie G4Media.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Decizia Judecătoriei Iași, pronunțată marți, nu este definitivă.

  • "În baza disp. art. 400 C. proc. civ. repune cauza pe rol şi fixează termen pentru continuarea judecăţii la T: 30.08.2022, ora 8,30 pentru când se citează părţile.
  • Pune în vedere reclamanţilor să certifice toate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, cu titlu de probatorii, respectiv fişele de pontaj din volum II al dosarului. Pârâţii Reporter Is şi Gachi Gabriel să facă precizări despre sursa infomaţiilor obţinute pentru editarea articolelor menţionate de către reclamanţi. Cu cale de atac odată cu fondul" - este hotărârea Judecătoriei Iași.

Jurnalistul Gabriel Gachi a declarat pentru G4Media că va contesta măsura, care este una fără precedent.

”E vorba despre un proces cu directorul Spitalului de Neurochirughie Iași, Lucian Eva. El ne-a dat în judecată pentru defăimare, cere despăgubiri. Suntem puși la pachet cu o angajată de la spital, pe care directorul o suspectează că a devulgat informații de serviciu. Noi am cerut disjungerea celor două cauze, noi să fim tratați ca mass-media, dar judecătoarea a respins cererea și suntem judecați la pachet”, a explicat Gabriel Gachi.

El a spus că procesul a fost intentat de șeful spitalului ieșean după o serie de articole în care Reporter de Iași dezvăluia că europarlamentarul Tudor Ciuhodaru avea pontaje de prezență foarte mari la spital, deși el ocupa și demnitatea de deputat european.