Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, transmite Guvernul.

Sorin GrindeanuFoto: Guvern

Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că ar fi intervenit într-un concurs de angajare,

și-a dat joi demisia.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

La scurt timp de la mesajul lui Chesnoiu, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a luat act de demisia acestuia din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

"Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului", spune Ciucă.