PSD a reacționat după anunțul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea prețurilor la combustibili, susținând că soluția lor - plafonarea, nu compensarea prețului la pompă - ar fi fost mai bună.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres
  • "PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.
  • Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor", a reacționat PSD, printr-un mesaj pe Facebook.

Reprezentanții PSD mai spun că în multe alte țări europene soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari: "De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni în coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial".

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi o compensare de 50 de bani la litrul de combustibil, măsură valabilă pentru trei luni.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie.