Un incendiu a izbucnit miercuri la o locomotivă electrică a unui tren Interegio, în zona de triaj a Gării Videle, informează reprezentanţii ISU Teleorman. Focul s-a extins şi la un vagon de călători, dar cele 250 de persoane care se aflau în tren s-au autoevacuat și nimeni nu a fost rănit, scriu news.ro și Agerpres.

Tren al CFR CalatoriFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

„Aproximativ 250 de persoane s-au autoevacuat din trenul de persoane, niciuna neavând nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul s-a manifestat generalizat la locomotiva electrică a trenului şi a afectat parţial şi un vagon de călători", precizează ISU Teleorman.

Conform sursei citate, focul este localizat şi pompierii acţionează pentru lichidarea acestuia.

CFR Călători a anunţat miercuri că la locomotiva trenului IR 349 Bucureşti Nord-Arad a avut loc, miercuri, un început de incendiu, la intrarea în staţia Videle.

Compania națională feroviară a precizat că pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi vor fi preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu același tren, dar remorcat de altă locomotivă.

„Cauzele care au generat începutul de incendiu vor fi stabilite de comisia de cercetare", a precizat CFR Călători.

Și pompierii au spus că după stingerea incendiului vor stabili cauza probabilă.

Pompierii au intervinit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi o ambulanţă.

Până la acest moment, nu sunt informaţii despre vreo persoană rănită, a mai precizat ISU Teleorman.