Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania si reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor se acuza reciproc de lipsa de colaborare si chiar agresivitate, in urma unui incident care a avut loc marti la sediul institutiei. LAPAR afirma ca delegatia, care il astepta pe ministrul economiei si finantelor, a fost agresata si aruncata afara din incinta in mod neasteptat. In replica, biroul de presa al ministerului informeaza ca presedintele Ligii a folosit un ton agresiv si a insistat sa se intalneasca cu ministrul desi acesta nu se afla in sediu.

LAPAR considera, potrivit unui comunicat, ca evenimentul petrecut la Ministerul Economiei si Finantelor este unul "extrem de grav". "Dupa o asteptare de circa patru ore, pentru o programata intalnire cu ministrul Varujan Vosganian, delegatia LAPAR, condusa de presedintele ei, a fost agresata, in mod neasteptat si aruncata afara din incinta, de catre un individ, Puiu Cocea, se pare, director de cabinet".

Reprezentantii Ligii sunt convinsi ca ministrul Varujan Vosganian "nu este strain de aceasta manifestare". Revoltati de incident, reprezentantii Ligii au trimis sesizari presedintelui, premierului si ministrului agriculturii.

Ministerul Economiei si Finantelor a replicat, intr-un comunicat, ca incidentul a survenit marti dupa ce presedintele LAPAR, Marcel Cucu, a insistat "cu presiuni telefonice si prin mass media" si "in mod destul de agresiv" sa aiba o intrevedere cu ministrul desi intalnirea fusese programata pentru a doua zi.

Conform relatarii facute de comunicatul ministerului, presedintele LAPAR a refuzat intalnirea stabilita pentru a doua zi si a asteptat in masina, in fata minsiterului, venirea ministrului Vosganian. In jurul orelor 19, "reprezentantii LAPAR au fost informati ca ministrul nu se mai intoarce si ca sunt in continuare programati la o intrevedere cu acesta pentru ziua urmatoare. Noul presedinte al LAPAR a folosit un ton agresiv, neacceptand aceasta varianta", se mai arata in comunicatul ministerului.

LAPAR a solicitat intalnirea cu ministrul pentru a discuta despre sprijinul financiar din partea statului pentru infiintarea culturilor de primavara.