Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs, luni, pe drumul expres Craiova-Pitești, după ce o şoferiţă a intrat prin loc nepermis şi apoi pe contrasens, potrivit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, transmite Agerpres.

Accident pe drumul expres Craiova-Pitești după ce o șoferiță a intrat pe contrasensFoto: Captură video

În accident au fost implicate două autoturisme şi un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi o semiremorcă, în care se aflau, în total, patru persoane, dintre care trei, şoferii autoturismelor şi o pasageră din una dintre maşini, au fost transportate la spital.

Coliziunea între autovehicule a avut loc după ce un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 49 de ani, a intrat pe drumul expres Craiova-Pitești printr-o zonă cu acces interzis şi a circulat pe contrasens.

Traficul pe drumul expres Craiova-Pitești (DEx12), pe sensul spre Piteşti, a fost blocat aproape o oră, pe durata intervenţiei echipelor medicale şi a efectuării cercetărilor la locul accidentului.

  • „Din primele cercetări, un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 49 de ani, în care se mai afla şi o altă femeie, pasager, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului accesul interzis şi a pătruns pe Drumul Expres 12, circulând pe sensul opus de mers, unde la kilometrul 32, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, pe banda 2 de mers, din direcţia Craiova către Piteşti.
  • Din coliziune, autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 36 de ani a ricoşat într-un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, condus regulamentar pe banda 1 de mers, de către un bărbat de 45 de ani”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Pasagera rănită a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar şoferii autoturismelor au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Primul tronson de drum expres din România, deschis în 21 aprilie

Primii 16 kilometri veritabili de drum expres din România și care funcționează ca o variantă ocolitoare a Balșului din direcția Balș-Vest spre Piatra Oltului au fost inaugurați în 21 aprilie. Imediat în continuarea sa, până după Slatina, alt tronson este aproape de finalizare și ar putea fi deschis în circa o lună-două.

Cei 16 kilometri deschiși sunt între nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa). În total, segmentul are o lungime de circa 18,5 km, din care circa 16 pot fi efectiv folosiți acum.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se face astfel:

  • pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș.
  • pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt.

Harta Drumului Expres Craiova - Pitești deschis circulației:

1. Balș - Piatra Olt - deschis circulației pe 21 aprilie 2022

2. Piatra Olt - Slatina (Valea Mare) - urmează să fie deschis circulației în iunie 2022

CITEȘTE ȘI: Când va fi gata următorul segment din Drumul Expres Craiova - Pitești