Un bărbat a fost urmărit cu focuri de armă pe DN1, după ce refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, asupra lui fiind trase mai multe focuri de armă la nivelul membrelor inferioare, relatează News.ro. Potrivit procurorului de caz, în maşina acestuia au fost găsite două cuţite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorul de caz spune că bărbatul s-ar fi prezentat la locuinţa unei persoane, având asupra lui un cuţit sau două. „Persoana respectivă, dar şi altele, a sunat la 112. La faţa locului au venit echipaje de poliţie din cadrul Secţiei 2. Bărbatul s-a urcat în maşină şi a fugit de la faţa locului şi două echipaje de poliţie au pornit în urmărirea lui, prin cartierul Aviaţiei. Aici, unde ne aflăm, dar pe partea cealaltă, a fost un prim contact, când un echipaj de poliţie a rămas imobilizat pe partea dreaptă, ca urmare a coliziunii cu vehiculul persoanei în cauză”, a spus procurorul.

El a arătat că în momentul acela s-au tras mai multe focuri de armă asupra roţilor vehiculului, iar maşina a făcut pană.

„Aşa a mers, cu pană, şi urmărit de celălalt echipaj până la pod la Băneasa, a întors, a revenit pe sensul acesta, unde, în spatele meu, echipajul de poliţie l-a blocat. Unul dintre poliţişti l-a somat din nou să se oprească, el a încercat, din primele date, să ia arma din mână poliţistului şi apoi să coboare, dar nu a reuşit. A încercat să coboare din maşină pe partea dreaptă, după ce i-a fost blocată portiera din stânga, şi în acel moment poliţistul a tras două focuri asupra lui, în zona inferioară a corpului”, a spus procurorul.

„În cele din urmă a fost imobilizat şi transportat la spital”, a mai arătat procurorul.

Întrebat dacă bărbatul este recidivist, procurorul a spus că din câte ştie acesta nu este recidivist, dar exista un ordin de restricţie care îl viza. Procororul a menţionat că asupra bărbatului s-au găsit două cuţite. ​