Femeia care a provocat un accident soldat cu 4 morți și 4 răniți în municipiul Iași a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost audiată timp de câteva ore de poliţiştii ieşeni, scrie news.ro. Șoferița avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în momentul accidentului.

Accident cu patru morți în IașiFoto: Ziarul de Iasi

Femeia a ajuns la sediul Poliţiei din Iaşi vineri la prânz, fiind audiată timp de câteva ore. La final, pe numele acesteia a fost emis mandat de reţinere.

„În baza probatoriului administrat în cauză, conducătoarea auto a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore. La data de 18 iunie, aceasta va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi", au transmis reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Şoferiţa care în noaptea de joi spre vineri a comis accidentul în urma căruia patru angajaţi ai societăţii Citadin din Iaşi au murit consumase alcool, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ea conducea un autoturism Alfa Romeo şi se deplasa dinspre Păcurari către centrul Iaşiului. Femeia a pierdut controlul maşinii într-o curbă, a lovit un colţ de clădire, apoi a intrat în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă.

Lângă autoutilitară se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea primăriei, care făceau nişte lucrări.

Unul dintre răniți este în stare gravă la spital

Patru dintre aceştia au murit, iar alţi patru au fost răniţi şi au fost duşi la spital. Unul dintre ei se află în stare critică, având ruptură de splină, dar şi alte traumatisme severe.

Femeia care a comis accidentul a fost transportată la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, iar în urma testării i-a ieşit o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ea a refuzat să fie internată. Femeia are 37 de ani şi este agent comercial.

Un martor la accident a precizat că maşina pe care aceasta o conducea rula cu viteză foarte mare şi că impactul a fost unul deosebit de puternic.

Conducerea Citadin a precizat că angajaţii societăţii lucrau pe timpul nopţii pentru a nu fi perturbat traficul, în condiţiile în care zona este una foarte aglomerată. Toţi muncitorii Citadin au primit liber în cursul zilei de vineri.