Lenovo își ia angajamentul să creeze o lume mai sustenabilă pentru generațiile actuale și viitoare. Prin intermediul serviciilor de sustenabilitate Lenovo, clienții își pot reduce amprenta asupra mediului în fiecare etapă a ciclului de viață al unui produs, de la producție și ambalare până la transport și servicii. Serviciile de sustenabilitate Lenovo includ Serviciul de compensare a emisiilor de CO2, din ce în ce mai popular, prin care organizațiile pot achiziționa credite de compensare a emisiilor de carbon corespunzătoare emisiilor calculate ale dispozitivelor.

Lenovo anunță disponibilitatea serviciului de compensare CO2 în RomâniaFoto: Lenovo

Practic, Lenovo a calculat costul emisiilor de dioxid de carbon pentru fiecare dispozitiv, luând în considerare fabricarea, transportul și utilizarea dispozitivelor pentru un ciclu de viață mediu de până la 5 ani și facilitează compensarea prin investiții în proiecte de mediu certificate. Prin această inițiativă, Lenovo sprijină clienții care doresc să compenseze emisiile de dioxid de carbon în conformitate cu directivele Uniunii Europene.

Din 2008, Lenovo s-a implicat activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate

Din 2008, Lenovo s-a implicat activ în implementarea măsurilor de sustenabilitate, de la modul în care sunt ambalate produsele, prin folosirea de materiale organice (bambus și trestie de zahăr), reducând astfel dimensiunea cutiilor de transport, până la utilizarea de materiale reciclate și reciclabile în realizarea produselor. An de an, compania face progrese și continuă să inoveze, iar serviciul de compensare a emisiilor de CO2 este un exemplu al modului în care compania poate ajuta organizațiile să devină mai durabile și mai sustenabile.

Fiind una dintre primele mari corporații industriale din lume, obiectivul este neutralitatea climatică până în 2030 și reducerea emisiilor de CO2 cu mai mult de jumătate în următorii șase ani. Un studiu realizat de Lenovo și de alte companii IT arată că 57% dintre consumatori sunt dispuși să își schimbe comportamentul și preferințele de cumpărare pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. De asemenea, 77% dintre consumatori spun că este important ca mărcile să fie sustenabile și responsabile față de mediu.

Compensarea emisiilor de CO2 contribuie la creșterea acoperirii forestiere și la susținerea biodiversității

Serviciul Lenovo CO2 Offset colaborează cu o serie de proiecte benefice pentru mediu, dezvoltând noi inițiative și sprijinindu-le pe cele deja existente. Fiecare dintre proiectele pe care vă putem ajuta să le sprijiniți au fost verificate și aprobate de Organizația Națiunilor Unite, astfel încât, mediul organizational se poate asigura de eficacitatea și eficiența contribuțiilor avute. Fie că ne referim la îmbunătățirea energiei regenerabile, la reducerea poluării aerului sau la eliminarea sigură a deșeurilor, decizia de a compensa achizițiile are un impact puternic și o serie de beneficii relevante.

Unul dintre principalele beneficii ale Lenovo CO2 Offset Service este acela că poate compensa amprenta de carbon a fiecărui produs hardware achiziționat echipat cu acest serviciu. De asemenea, Lenovo susține contabilizarea emisiilor de mediu ale fiecărui dispozitiv, ceea ce face ca acest serviciu să fie convenabil. Companiile sau organizațiile interesate de acest serviciu Lenovo dau dovadă de o atitudine proactivă prin luarea în considerare a viitoarelor emisii de carbon. Astfel, Lenovo poate compensa emisiile asociate cu producția, transportul și energia utilizată de dispozitive pe parcursul ciclului de viață al acestora de până la 5 ani. Pe de altă parte, serviciul Lenovo de compensare a emisiilor de CO2 ajută companiile să susțină proiecte de responsabilitate socială și să contribuie la un viitor mai sustenabil.

Prin urmare, compensarea emisiilor de CO2 este un instrument pus la dispoziție de Lenovo pentru persoanele și organizațiile care doresc să reducă impactul amprentei de carbon și poate fi privit ca un efort comun de protejare a mediului. Compensarea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) reprezintă o parte importantă a eforturilor de încetinire a încălzirii globale și oferă o șansă de a reduce emisiile la sursă.

Serviciul Lenovo CO2 Offset Service, disponibil acum și în România, permite companiilor să compenseze emisiile de carbon asociate echipamentelor Lenovo prin proiecte de mediu susținute de Organizația Națiunilor Unite. Emisiile medii ale fiecărui dispozitiv achiziționat sunt calculate pe parcursul ciclului de viață de cinci ani, iar impactul este compensat printr-o contribuție la proiectul de mediu selectat și comunicat în mod clar clientului în tonuri metrice pentru o trasabilitate ușoară. În prezent, serviciul este disponibil pentru PC-urile din gama Think. Și începând cu a doua jumătate a anului 2022 pentru toate PC-urile Legion și Yoga.

Serviciul de compensare a emisiilor de CO2 al Lenovo beneficiază de primul certificat DEKRA oferit pentru un producător de electronice.

Lenovo este primul producător de hardware care primește certificarea DEKRA, oferind clienților siguranța că pot avea încredere în declarațiile companiei privind compensarea emisiilor de CO2.

"Obținerea unui certificat de validare recunoscut la nivel internațional de către DEKRA oferă clienților siguranța că pot avea încredere în afirmațiile noastre privind compensarea CO2 și că pot alinia compensarea cu propriile obiective de sustenabilitate", a declarat Aurel Nețin, country manager al filialei Lenovo din România.

Consumatorii ar trebui să aleagă opțiunea de compensare CO2 atunci când comandă dispozitive Lenovo

Fiecare organizație sau instituție intenționează să compenseze emisiile de gaze cu efect de seră care nu pot fi reduse în mod direct. Această organizație investește în proiecte de compensare, care pot fi locale sau internaționale.

Proiectele de compensare a emisiilor de CO2 alese de clienții noștri pot fi: refolosirea, energia regenerabilă, captarea gazului metan, energia solară, energia eoliană sau energia din biomasă. Odată ce dispozitivele Lenovo care sunt echipate cu acest serviciu de compensare a emisiilor de CO2 sunt achiziționate, clienții pot alege ce proiecte de compensare a emisiilor de CO2 să sprijine și vor primi credite de compensare a emisiilor de carbon pentru contribuția lor la reducerea emisiilor de carbon.

Odată ce produsele sunt expediate, Lenovo raportează partenerului său oficial de compensare a emisiilor de carbon, care finalizează tranzacția și emite un certificat unic cu numărul de serie specific HW, pe care Lenovo îl pune la dispoziția clienților. Astfel, numărul de serie al fiecărui dispozitiv este legat de proiectul de mediu care a sprijinit achiziționarea acestuia, iar contribuția la compensarea emisiilor de carbon poate fi urmărită și confirmată în orice moment.

În acest fel, Lenovo oferă un serviciu complet, care nu necesită niciun efort suplimentar din partea companiilor pentru a reduce impactul activităților lor asupra mediului și pentru a le sprijini în respectarea directivelor europene. Serviciile de compensare a emisiilor de CO2 sunt considerate o caracteristică hardware a dispozitivelor Lenovo și sunt ușor de implementat de către companii, compensarea bazându-se pe emisii realiste care acoperă producția, transportul și un ciclu tipic de utilizare de 5 ani pentru fiecare produs.

Lenovo își confirmă angajamentul de a modela inteligența informatică pentru a crea o lume mai bună și preocuparea sa continuă pentru sustenabilitate. Compania este inclusă în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile 100 de corporații la nivel global și este cotată AA în Hang Seng Corporate Sustainability Index 2019.