​Începând cu ora 16:45, circulația feroviară a fost oprită pe raza SRCF Bucuresti, între Ramificația Pajura și București Nord, din cauza a doi copaci căzuți pe linia de contact. Au fost și trenuri care au plecat cu peste două ore întârziere, au fost întârzieri mari și la sosire. Problemele au persistat și după 19.30.

Dupa ploaie, in Gara de NordFoto: Hotnews

UPDATE La ora 20.20 mai erau doar două trenuri cu întârziere la plecare din Gara de Nord.

UPDATE ora 19.22 Începând cu ora 18,52 s-a remediat deranjamentul la linia de contact,pe segmentul Ramificația Pajura _București Nord,circulația trenurilor se realizează cu tracțiune electrică, spune CFR SA.

UPDATE ora 19.09: Trenul IR 1589 București - Constanța a plecat cu 159 minute întârziere

UPDATE La 19:05 CFR Călători a anunțat că s-a reluat alimentarea cu energie electrică între București Nord și Pajura.

Opt trenuri așteaptă momentan primirea în stația București Nord.

„CNCF CFR SA informează că, începând cu ora 16:45, circulația feroviară a fost oprită pe raza SRCF Bucuresti, între Ramificația Pajura și București Nord, din cauza a doi copaci căzuți pe linia de contact. Caderea copacilor a fost provocată de fenomenele meteo extreme. In prezent, se acționează în zona afectată cu utilaje, iar circulația trenurilor se realizează cu remorcare Diesel, până la remedierea deranjamentului produs la linia de contact. Opt trenuri așteaptă momentan primirea în stația București Nord”, se arată într-un comunicat de presă al CFR Infrastructură.

CFR Călători spune că pe secțiunea București Nord - Pajura se intervine de către CFR SA, cu drezina pantograf pentru redeschiderea liniei și reluare alimentare electrică. De la ora 17:00 CFR Călători a pus locomotive diesel la dispoziția CFR SA.

Câteva trenuri au întârziere la sosire în Gara de Nord, cel mai mult având un tren de la Mangalia, peste două ore.