Un român, fost manager al unei companii din Noua Zeelandă, a fost condamnat la 11 luni de închisoare la domiciliu, după ce a recunoscut că a luat mită pentru atribuirea unor contracte de întreținere a drumurilor, scrie stuff.co.nz.

DolariFoto: Elizabeth Crego / Panthermedia / Profimedia Images

La începutul acestui an, Oficiul de Fraude din Noua Zeelandă a pus sub acuzare șase persoane, inclusiv doi foști angajați ai Broadspectrum, furnizor de servicii de întreținere a infrastructurii.

Fostul manager, cetățean român (A.M.H.), cunoscut și sub numele de Michael, a recunoscut anterior patru acuzații de acceptare de cadouri pentru a atribui unor subcontractori lucrări de întreținere a drumurilor din sudul orașului Auckland.

Recent, românul a fost condamnat de Tribunalul Districtual Auckland la 11 luni de închisoare la domiciliu pentru luare de mită. Conform judecătorului care a pronunțat sentința, el a abuzat de poziția sa de încredere, iar infracțiunea a fost clar planificată și calculată.

Românul ar fi primit mită peste 200.000 de dolari, care au inclus bani pentru călătorii, o motocicletă și fonduri într-un cont de companie.