În privința frontierei de nord, la granița cu Ucraina, vor fi deschise două noi puncte de trecere a frontierei la Vicovul de Sus și la Racovăț, a anunțat vineri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. În plus, la Isaccea, din dispoziția premierului, Ministerul Apărării va trimite astăzi un bac suplimentar pentru a asigura fluența transportului în această zonă.

Dan CarbunaruFoto: Captura Guvern
  • „În aceste 2 noi puncte vor fi preluate fluxuri care vor contribui la reducerea presiunii asupra Vămii Siret care gestionează în prezent un număr semnificativ de automarfare și camioane. Este o etapă. Într-o prima faza acestea sunt cele 2 puncte de frontiera care vor fi deschise. În funcție de nevoi, după ce se va evalua impactul acestor măsuri, vom reveni”, a spus Dan Cărbunaru.

În privința momentului când cele două noi puncte de frontieră vor fi deschise, Dan Cărbunaru a spus că este un dialog între România și Ucraina pentru a se așeza rapid infrastructura necesară, dar că decizia guvernamentală a fost luată deja și se va implementa în următoarea perioadă.

Acesta a mai declarat că la Isaccea, din dispoziția premierului, Ministerul Apărării va trimite astăzi un bac suplimentar pentru a asigura fluența transportului în această zonă, ceea ce va dubla capacitatea de a transborda autoturisme, camioane, oameni.