Un bătrân din București a rămas fără aproape 3.000 de lei după ce a fost abordat pe stradă de un bărbat care a pretins că este medic şi trebuie să cumpere urgent medicamente.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția Capitalei a anunțat vineri că polițiștii, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, au reținut un bărbat de 35 de ani, pentru înșelăciune. Ulterior, instanța a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Conform sursei citate, cercetările au fost declanșate în 13 mai, când un bărbat de 77 de ani a sesizat faptul că, în aceeași zi, o persoană necunoscută care s-a recomandat medic a intrat în locuința sa, după ce au interacționat pe stradă și, sub pretextul că trebuie să cumpere anumite medicamente, victima i-a dat o sumă de bani.

Polițiștii au stabilit că autorul este un bărbat în vârstă de 35 de ani, "cunoscut cu preocupări de natură infracțională", care l-a abordat pe bătrân pe stradă și, sub pretextul că ar fi medic și trebuie să cumpere urgent anumite medicamente, l-ar fi determinat să îi permită accesul în locuință, iar apoi ar fi mers împreună la un bancomat, de unde ar fi retras 2.900 de lei. Bărbatul a fugit imediat ce a primit banii de la victimă.