În cele trei zile de Saga Festival, care a avut loc pe Arena Națională din București, jandarmii și polițiștii de la Crimă Organizată au constatat 129 de infracțiuni, majoritatea fiind pentru trafic și deținere de droguri pentru consum propriu, potrivit Poliției Capitalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cele 3 zile, jandarmii și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 infracțiuni. Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (deținerea de droguri în vederea consumului propriu), iar în celelalte cazuri pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furt calificat.

În cazurile de trafic și consum ilicit de droguri sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Tot în această perioadă, polițiștii și jandarmii au aplicat 18 amenzi în valoare totală de 17.400 de lei, majoritatea pentru tulburarea liniștii publice.

Mai mulți tineri au ajuns la spital și doi ar fi murit

Mai mulți tineri care au participat în primele două seri la Festivalul SAGA din București au fost duși în stare gravă la spitale din Capitală, după ce au consumat droguri la eveniment.

Conform Digi24.ro, doi tineri ar fi murit în urma unor supradoze. Potrivit sursei citate, un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă în secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă, potrivit Gândul.ro.

Organizatorii SAGA Festival au confirmat într-un comunicat că vineri seară au avut loc „evenimente regretabile” și au subliniat că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt.

Ce spun organizatorii

Organizatorii au transmis, totdată, că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

  • „Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă.De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.
  • Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.
  • SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen.
  • De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens. În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital.
  • SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale” - spun organizatorii în comunicat.