Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică seară o atenționare imediată cod portocaliu de furtună pentru București, dar și pentru localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași.

Furtuna in CapitalaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE 23:09 Un nou mesaj RO-Alert a fost trimis de autorități pentru bucureșteni, precizându-se că alerta de vijelii va fi în vigoare până la ora 23.50.

Potrivit meteorologilor, se va produce vijelie puternică cu rafale de 75 - 90 km/h, semnalându-se averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

Autoritățile au emis de asemenea și un mesaj RO-Alert pentru bucureșteni.

Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii până la ora 22.30, respectiv 23.00 și pentru mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași.

În județul Ilfov sunt vizate localitățile: Jilava, Brănești, Cernica, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Popești-Leordeni, Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu.

În Giurgiu: Adunații-Copăceni, Vărăști, Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești, Bulbucata, iar în Călărași: Fundeni, Frumușani, Plătărești.