Mai mulți tineri care au participat în ultimele două seri la Festivalul SAGA din București au fost aduși în stare gravă la spitale din Capitală, după ce au consumat droguri. Conform Digi24.ro, doi tineri ar fi murit în urma unor supradoze.

HotNews.roFoto: Hotnews

Digi24.ro relatează că șapte tineri ar fi ajuns vineri seară la spital, dintre care trei în stare gravă, după ce au consumat substanțe ilegale la festivalul SAGA.

Potrivit sursei citate, un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Tânărul a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță, a confirmat pentru Gândul.ro Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă în secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă, potrivit Gândul.ro.

Peste 30.000 de persoane au participat atât vineri seară cât și sâmbătă seară la festivalul de muzică tehno SAGA, ce se desfășoară în perioada 3-5 iunie pe Arena Națională din București.

Organizatorii SAGA Festival au confirmat într-un comunicat că vineri seară au avut loc „evenimente regretabile” și au subliniat că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt. Organizatorii transmit totdată că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

Ce spun organizatorii

„Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.

Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital.

SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale” - spun organizatorii în comunicat.