Angajatorii din mediul privat vor putea acorda o mărire salarială de 200 de lei, iar aceasta nu va fi taxată de către stat, a declarat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi.

BaniFoto: dreamstime.com

Budăi a spus, la Antena 3, că această măsură - de "majorare voluntară" a salariilor din mediul privat cu 200 de lei fără ca angajatorii să plătească taxe poate fi aplicată în baza programului guvernamental "Sprijin pentru România".

"Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat - acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creăm o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație nu tocmai fericită", a afirmat ministrul Muncii.

Întrebat dacă rămâne la latitudinea angajatorilor din mediul privat dacă vor crește sau nu salariile, Budăi a răspuns: "Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară, până la o creștere a salariului minim, o vor acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură".

El a spus că, practic, acești bani se vor adăuga la salariul de bază al angajaţilor: "Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă". (Foto: Dreamstime.com)