Mall-ul Băneasa Shopping City a fost blocat sâmbătă, oamenii fiind evacuați după ce o persoană a anunțat că în complexul comercial a fost amplasat un dispozitiv exploziv. După mai bine de două ore de verificări, autoritățile au stabilit că alarma a fost falsă.

PolitiaFoto: Politia Romana

UPDATE 16:02 Poliția Capitalei a transmis că "nu a fost identificată nicio situație de pericol".

UPDATE Reprezentanţii companiei de PR a Mall Băneasa au precizat că nu a avut loc niciun incident, situaţia fiind sub control, iar activitatea va fi reluată imediat ce va fi posibil:

  • „În urma primirii unei alerte cu bomba, centrul comercial Băneasa Shopping City a fost imediat evacuat pentru a menţine siguranţa angajaţilor, chiriaşilor şi vizitatorilor săi.
  • Precizăm că nu a avut loc niciun incident, situaţia fiind sub control, iar activitatea va fi reluată de îndată ce va fi posibil”, .

Mesajul de alertă cu bombă a fost transmis Jandarmeriei, printr-un e-mail anonim.

  • "Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.
  • S-a dispus evacuarea persoanelor aflate în interior, iar specialiștii pirotehnicieni efectuează verificări specifice", a anunțat Poliția Capitalei.