O tânără de 28 de ani din județul Iași care fusese reținută după ce s-a urcat la volan deși nu are permis de conducere şi a accidentat mortal o fetiţă de patru ani a fost plasată în arest la domiciliu, cu toate că procurorii au propus arest preventiv în cazul său.

PolitiaFoto: Politia Romana

Potrivit Parchetului Judecătoriei Hârlău, procurorii au cerut arestarea preventivă a tinerei pentru 30 de zile, pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conform procurorilor, accidentul a avut loc în 1 iunie, când tânăra s-a urcat la volanul unei mașini și a acroșat o fetiță de 4 ani aflată pe carosabil, în comuna Scobinţi. După mai puțin de două ore, fetița a murit.

Judecătoria Hârlău a respins propunerea de arestare preventivă a tinerei, luând măsura arestului la domiciliu.

Tânăra, care nu are permis de conducere, a urcat la volan şi a lovit violent o fetiţă care juca şotron pe stradă, alături de alţi copii. Impactul a fost extrem de violent, iar eforturile medicilor SMURD de a o salva au fost zadarnice, scrie News.ro.

Şoferiţa a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii oraşului Hârlău au reţinut-o, joi, pe femeie pentru 24 de ore, ea fiind dusă în arestul Poliţiei judeţene Iaşi.

Vecinii tinerei susţin că aceasta a mai urcat la volan, deşi nu are permis de conducere.