„România are corupţie. Uneori, o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii” - le-a spus vineri ministrul Apărării, Vasile Dîncu, elevilor de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • „Ştiu că printre voi există şi un cântec care a devenit un fel de lozincă şi care spune că ”nu ne-am născut la locul potrivit”.
  • Dragii mei, România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii.
  • Dar este locul cel mai potrivit pe care trebuie să-l schimbaţi, este locul cel mai potrivit să vă aduceţi contribuţia ca în fiecare zi să fie România diferită. România viitorului este a voastră, România viitorului trebuie să v-o construiţi, până la urmă, singuri”, le-a spus Dîncu elevilor, în calitate de profesor, la ceremonia organizată la împlinirea a 110 ani de la înfiinţarea colegiului, conform News.ro.

El le-a vorbit tinerilor și despre libertatea de a lua decizii: „O să puteţi justifica: nu am putut să facem, nu ne-a lăsat comandantul, nu am avut grade de libertate. Sunt sociolog şi vă spun foarte clar: există grade de libertate în fiecare moment, pe care ţi le poţi face singur. (...) Voi puteţi să faceţi o spărtură în zidul care vă opreşte, deci sunteţi pe mâna voastră atunci când este vorba de a trece de barierele pe care le simţiţi, dar cele mai multe bariere sunt în noi”.