​Evenimentele neprevăzute din ultima perioadă au generat o serie de schimbări simțitoare atât la nivel general, cât și individual, unele dintre ele marcând un proces inevitabil și ireversibil. O astfel de schimbare poate fi observată în comportamentul cumpărătorilor care par să se raporteze în mod foarte diferit la ideea de shopping, în special cel online. Deși mulți dintre aceștia migraseră deja către mediul online înainte de pandemia de Covid-19, cei care erau încă fideli shoppingului offline, direct în magazinele fizice, s-au alăturat și ei celor care aleg să-și achiziționeze majoritatea produselor apelând la varietatea ofertelor site-urilor online.

3 pași simpli și rapizi pentru comenzile onlineFoto: presa.biz

Deși principalul avantaj al shoppingului online constă în timpul pe care îl economisești întrucât nu mai e nevoie să mergi fizic în magazin pentru achiziționarea unui produs, una dintre cele mai mari provocări pe care le întâlnești atunci când comanzi online este reprezentată de multitudinea ofertelor puse la dispoziția ta de către numeroasele magazine online. Cum majoritatea produselor se află în oferta mai multor comercianți, la prețuri diferite, găsirea magazinului care propune cel mai bun preț, sau cele mai avantajoase condiții devine tot mai dificilă.

Oferte multe, timp de căutare limitat - ce e de făcut?

Deoarece timpul devine o resursă din ce în ce mai prețioasă, iar orice problemă este rezolvată mai devreme sau mai târziu, soluția a fost apariția comparatoarelor de prețuri al căror rol este acela de a aduna laolaltă ofertele magazinelor online, dar și facilitarea plasării comenzii pe site-ul cu oferta cea mai bună. Deși la prima vedere găsirea și comandarea produsului dorit pare a fi rezolvată, o dificultate cu care comparatoarele de prețuri s-au confruntat a fost cea legată de actualizarea prețurilor în timp util pentru a evita o experiență neplăcută a utilizatorului. Nu puține sunt cazurile în care îți dorești să apelezi la un comparator de prețuri tocmai pentru a găsi cât mai repede produsul care te interesează, dar atunci când ești direcționat către site-ul cu oferta cea mai bună, prețul afișat este diferit față de cel listat pe comparatorul de prețuri; acest rezultat te determină să se orientezi către un alt comparator de prețuri, tocmai pentru a evita o situație similară.

Spre deosebire de alte site-uri cu aceași profil, platforma 3CHEAPS prezintă o funcționalitate unică ce se adresează tocmai acestei probleme, eliminând posibilitatea unei diferențe de preț între cel afișat de comparatorul de prețuri și cel existent pe site-ul care propune produsul respectiv. Prețul produselor listate pe 3CHEAPS este preluat în timp real, așadar de fiecare dată când prețul este modificat pe site-ul partener, va fi automat actualizat și în baza de date a comparatorului de prețuri, ceea ce conduce la găsirea produsului dorit, la prețul corect. Un alt aspect legat de produse care devine foarte relevant în multe cazuri constă în istoricul de prețuri pe o perioadă de 30 de zile pe care platforma îl afișează. Evoluția prețului unui produs este foarte importantă, și îl ajută pe utilizator să ia o decizie informată atunci când finalizează comanda, la momentul cel mai potrivit.

Produse similare, dar nu identice - cum găsești exact produsul pe care-l cauți?

Gama extinsă de produse aduce cu sine dificultatea de a găși produsul exact pe care dorești să-l comanzi atunci când decizi să faci achiziția online. Dacă pentru anumite produse poți omite unele detalii și poți alege să comanzi o varianta similară a produsului original, lucrurile stau cu totul diferit atunci când ești interesat în mod particular de un anumit produs, și vrei să fii sigur că îl comanzi pe cel corect (în special în cazul telefoanelor mobile, al gadgeturilor - în general produsele electronice). Asocierea corectă a ofertelor cu produsele potrivite reprezintă încă o adevărată provocare pentru multe comparatoare de prețuri, întregul proces fiind unul destul de complex ținând cont de similaritatea atât de mare a produselor, dar și de dificultatea de a-l identifica în mod exact pe cel dorit, acuratețea rezultatelor fiind de cele mai multe ori una scăzută. Pentru ca acest lucru să fie posibil, platforma 3CHEAPS apelează la un proces complet automatizat si cu reguli exacte prin care noile produse sunt asociate cu ofertele afișate pe site, evitând astfel alegerea unui produs care este doar asemănător cu cel de interes.

Cumpărăturile online înseamnă cheltuieli - cum le poti compensa?

Funcționalitățile prezentate mai sus sunt cele standard oferite utilizatorului imediat după accesarea platformei 3CHEAPS. Aceasta este disponibilă atât în format web, cât și ca aplicație de mobil, gratuită, compatibilă, momentan, cu toate telefoanele care au ca sistem de operare sistemul Android. Pe lângă aceste funcționalități de bază, utilizatorii platormei 3CHEAPS care decid să o folosească în mod frecvent pentru cumpărături online pot beneficia de unele avantaje adiționale dacă își creează un cont.

Dacă te afli printre doritori, iată care sunt funcționalitățile pe care contul gratuit ți le garantează: - posibilitatea de a salva produsele favorite pentru a verifica evoluția prețurilor, așadar nu mai e nevoie să reiei căutarea produselor de fiecare dată când accesezi platforma - setarea alertelor de preț pentru anumite produse care te interesează în mod particular, fiind astfel notificat automat ori de câte ori prețul unui articol se modifică în mod semnificativ - folosirea opțiunii de cashback, oferită de multe magazine online, imediat după finalizarea comenzii pe site-ul respectiv După ce te conectezi în contul tău de utilizator, poti folosi toate cele 3 avantaje, salvarea produselor favorite și setarea alertelor de preț dovedindu-se foarte utile înainte de plasarea comenzii, iar opțiunea de cashback fiind relevantă după finalizarea acesteia.

În plus, magazinele care oferă această posibilitate de cashback sunt diferențiate de celelalte magazine prin prezența unui simbol specific astfel încât identificarea acestui beneficiu nu implică verificarea ofertelor de pe site-urile respective, vei ști imediat care sunt site-urile pe care vei putea folosi această opțiune odată ce ofertele sunt afișate în urmă căutării produsului care te interesează. Dacă vrei să fii la curent cu ultimele tendințe legate de unele produse de nișă, dar și o mulțime de alte noutăți din diverse domenii, urmărește blogul 3CHEAPS și inspiră-te ori de câte ori vrei să faci achiziții online. Economisește timp și bani atunci când faci cumpărături online urmând trei pasi simpli și rapizi.

Primul pas îl reprezintă instalarea aplicației de mobil 3CHEAPS, următorul este crearea unui cont de utilizator pe care să-l folosești ori de câte ori vrei să comanzi online, iar ultimul pas este finalizarea comenzilor prin intermediul platformei pentru a putea beneficia de toate avantajele disponibile, fără costuri adiționale, sau procese prea complicate.