O leoaică de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, Jenny, în vârstă de 17 ani, a adus pe lume doi pui, miercuri, în faţa a mii de vizitatori veniţi să sărbătorească aici Ziua Internaţională a Copilului, potrivit Agerpres.

Leoaica la zooFoto: USER UPLOADED

"Leoaica a ales să rămână în centrul atenţiei şi se pare că este liniştită iar leul nu face decât să vegheze asupra lor de la distanţă şi să îi ofere protecţie pentru curioşi care încearcă să se apropie mai mult. Până în prezent au ieşit doi pui, dar nu este imposibil să se mai întâmple un miracol şi să mai dea naştere la încă doi sau trei pui. Probabil totul se datorează unei alimentaţii sănătoase şi locului liniştit unde se află amplasamentul lor natural", a declarat presei directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Szantho Janos.

Acesta a arătat că sistemul olandez aplicat şi la Zoo Târgu Mureş oferă posibilitatea animalelor să se retragă în mediul lor de siguranţă, însă leoaica a ales să rămână în padoc.

În momentul naşterii celor doi pui, în Grădina Zoologică se aflau circa 2000 de vizitatori, întrucât copiii au avut acces gratuit de ziua lor.